keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Vuosi

Tasan vuosi sitten asteli sisään kotiovesta aivan erilainen minä, kuin uudestisyntynyt ihminen, kaikki mennyt merkityksetöntä ja tuleva mysteeriä, sisään astui äiti ja kaukalossa pieni muutaman päivän ikäinen tyttövauva.

Lauantaina meidän kahvipöydässämme komeili kakku jossa paloi yksi kynttilä. Touhukas nuori neiti käveli hoipertelevin mutta samalla varmoin askelin vieraan luota toiselle. Minun pieni tyttöni, täydellinen 1-vuotias. Niin raskasta oli odottaa äidiksi tuloa, niin raskasta oli jo kerran ne haaveet haudata ja niin raskasta oli pelätä vatsassa kasvavan ihmeen puolesta. Raskasta on ollut myös vauvavuosi mutta jotenkin silti niinkuin unelmaa. Olo on niin kokonainen vaikka samalla kun oma identiteetti on pirstaleina siellä täällä. Äitiys on sekoittanut koko pakan, ja itsensä tuntemisesta ei voi olla enää niinkään varma. Sitä on täynnä täysin uusia tunteita ja ajatuksia. Silti minun pieni tyttäreni ja hänen uskomattoman upea isänsä ovat minulle kaikki kaikessa.

Meille kuuluu siis hyvä. Olen palannut töihin mutta hoidamme tyttöä vuorotellen kotona. Hän on ollut jo useamman kerran yökylässä ja viihtyy hyvin hoidossa muutenkin. Tyttö on hyvä syömään mutta silti kovin pienen kokoinen. Imetyksestä on luovuttu kuukausia sitten ja korvikekkin on vaihtunut kevytmaitoon. Päivät on leikkiä, laulua ja naurua täynnä, sekä itkua silloin kun pieni pää kolahtelee juuri kävelemään oppineen tytön kirmatessa kirkuen pitkin asuntoa. Tätä se on, aivan tavallista arkea kun minun vauvastani on kasvanut pieni tyttö.

2 kommenttia:

  1. Onnea yksivuotiaalle <3 meidän tyttö täyttää myös vuoden parin viikon päästä. Ihmeellinen ja rankka vauvavuosi alkaa olla taputeltu :) haikeaa ja ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon unohtanut vastata sulle! On se ihmeellistä miten nopeasti aika on lopulta kulunut ja nyt ollaan tässä. Jotenkin nyt on saanut huokaistua kun vauvavuosi päättyi ja vastassa on uudet ja erilaiset haasteet. Onnea myös teidän yksivuotiaalle ja tsemppiä arkeen taaperon kanssa :) <3

      Poista