torstai 19. helmikuuta 2015

Viikko aikaa ajatella

Raskaus on täysiaikainen, 37 raskausviikkoa tuli täyteen eilen. Tänään tapasin lääkärin äitiyspolilla. Selvisi, että vauvani on pienikokoinen arvioitu paino laskettuna aikana on noin tasan kolme kiloa. Hän on laskeutunut ja pää kiinnittynyt, kohdun kaulani on lyhentynyt ja kohdunsuu sormelle auki, kypsä tilanne siis ensisynnyttäjälle. Minulla olisi hyvät mahdollisuuden alatiesynnytykseen, jos unohdetaan pelkän ajatuksen tuomat pelot ja ahdistukset.

Keskustelumme jälkeen sain viikon aikaa miettiä ja ajatella asiaa. Sain kolme vaihtoehtoa ennen kun synnytystapa lyödään lukkoon ensi viikon keskiviikkona. Joko päätän rohkaistua ja odotamme synnytyksen spontaania käynnistymistä. Toinen vaihtoehto on, että sovimme päivän lasketun ajan tienoilla ja synnytys käynnistetään, jolloin ehdin valmistautua siihen rauhassa, se ei ala yllätyksenä, eikä minun tarvitse pelätä raskauden menemistä yli lasketun ajan, jolloin joudun synnyttämään suuremman kokoisen vauvan. Kolmas vaihtoehto on suunniteltu sektio, jolle lääkäri lupasi siunauksensa mikäli se on todella vaihtoehto johon päädyn tämän mietintäaikani jälkeen.

Olo on helpottunut. En kokenut painostusta tai vähättelyä. Lääkäri oli ihana ja ymmärtäväinen. Nyt vain pitää päättää mitä todella haluan, käydä kaikki vaihtoehdot hyvine ja huonoine puolineen läpi vielä muutaman kerran ja toivoa vain ettei mitään tapahdu ennen keskiviikkoa ja päätöksentekohetkeä. Voi tätä paniikkia, aika kuuluu niin nopeasti etten pysy perässä!

kuva:weheartit.com

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, että sinua on kuunneltu ja että vaihtoehtoja on! Päätöksenteko on varmasti vaikeaa. Toisaalta voisi ajatella, että kaikki vaihtoehdot ovat hyviä ja sinä valitset niistä sen, joka on juuri sinulle sopivin - tässä hetkessä, näillä kokemuksilla ja tunteilla.

  Voimia kaiken keskelle ja rauhaa loppuodotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan että vaihtoehdoista löytyy minulle se oikea tapa, eiköhän tämä lapsi maailmaan saada tavalla tai toisella. Se kai on pääasia :) tsemppiä sullekkin viimeisiin viikkoihin <3

   Poista
 2. Käynnistetty synnytys voi olla paljon rajumpi, kuin luonnollisesti käynnistynyt. Sanoisin että ennemminkin luonnollisessa synnytyksessä on parempi mahdollisuus valmistautua. Käynnistellä saatetaan montakin päivää, eikä mitään tapahdu, ja sitten rysähtää kerralla. Riippuu varmasti myös käynnistystavasta.
  Mulla on kaksi käynnistettyä takana, ja nyt kun toivun tästä jälkimmäisestä, niin tein itse sen päätöksen, että mikäli meidän viimeinenkin alkio päättäisi tarttua matkaan/pysyä matkassa, ja tulee sama tilanne, että kasvu hidastuu, niinkun näillä aiemmilla, niin että ei voida odottaa luonnollista käynnistymistä, niin sitten haluan sektion. Mulla siis käynnistettiin cytotecilla, kun ballonki ei tuonut tarpeeksi tulosta, että olisi päästy kalvojen puhkasuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin olen käsittänyt itsekkin ja minulla ei ole mikään positiivinen muisto noista cytoteceistä, niitä kun käytettiin sillon km lääkkeellisessä kohdun tyhjennyksessä, oli kyllä järkyttävää se kipu kun se kerralla iski kun alko lääkkeet vaikuttamaan, mullahan lähti jopa taju siitä kivusta. Ainoa hyvä puoli tuossa käynnistyksessä on se että tietää milloin tapahtuu ja ehtii valmistua siihen. Kiitos kun jaoit oman kokemuksesi, eipä sitä kivutonta vaihtoehtoa ole mutta jokaiselle sopivin voi löytyä onneksi.

   Poista
 3. Täällä toinen pelkopolin asiakas. Suunniteltua sektiota en halua, joten olen myös miettinyt tuota mahdollisuutta käynnistää synnytys lasketun ajan tienoilla. Tällä hetkellä se tuntuu hermojen kannalta parhaalta vaihtoehdolta. Tsemppiä päätökseen, sä varmasti valitset omalta kannalta parhaiten sopivan tavan.

  L

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla kun yksi paniikkia aiheuttava ajatus on se että synnytys käynnistyy kun sitä vähiten odotan, en esimerkiksi missään nimessä haluaisi olla silloin yksin.. on nämä pelot niin kovin vaikeita, onneksi on näköjään myös ymmärtäväistä henkilökuntaa, tsemppiä myös sulle päätöksenteon kanssa kun se aika on!

   Poista