perjantai 20. maaliskuuta 2015

Loppusanat

En koe haluavani jatkaa blogin kirjoittamista, tuntuu kuin tämä tarinani olisi tullut onnelliseen päätökseensä. Tämä on blogi on ollut paikka purkaa ajatuksia, pelkoja ja ahdistuksia ja tietysti iloita myös lopulta onnellisista hetkistä, hyvistä ultrakuulumisista, ensimmäisistä potkuista ja lopulta onnistuneesta synnytyksestä. Jätän blogin kuitenkin auki mikäli haluan palata vielä kirjoittamaan esimerkiksi meidän kuulumisia tai palata itse vanhoihin teksteihin. Ehkä tämä tarina jatkossakin voi antaa toivoa jollekkin toiselle keskenmenon kokeneelle.

Keskenmenon aiheuttamat traumat ja ahdistus eivät tietenkään ole kadonneet, katkeruus siitä että tämä onni antoi odottaa itseään niin pitkään on edelleen tuoreessa muistissa, ja se kaikki tuska ja kärsimys mitä lapsen kaipuu aiheutti niin pitkään ei varmasti häviä mielestä koskaan. Nyt kuitenkin uusi elämä on alkanut tuon kaiken jälkeen. Tämä onni on minulle uutta ja suurempaa kuin mikään tunne aiemmin, jopa suurempaa kuin koko raskausaikaa varjostanut pelko. Ja haluan nauttia siitä täysillä. Nyt on tullut aika hengähtää, hän on vihdoin täällä, hän on elossa, kaunis ja täydellinen. Tuntuu uskomattoman kevyeltä nyt kun ei tarvitse enää pelätä, vielä leikkaussalissakin päälimmäinen tunne oli pelko, mitä jos minun lapseni ei selviäkkään. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja pelko poistui samalla sekunnilla kun pikkuiseni rääkäisi ensimmäisen kuuluvan itkunsa ilmoille ja minä itkin onnesta ensimmäistä kertaa niin pitkään aikaan. Olo on kevyt. Vaikka luulisi, että tämä vauva-arki olisi kaikella lailla raskasta ja stressaavaa en ole pitkään aikaan ollut näin levollinen. Minusta tuli vihdoin äiti. Tämä tarina sai kuin saikin onnellisen lopun.

 kuva: weheartit.com


20 kommenttia:

 1. Kiitos kun jaoit tarinasi ja onnea elämääsi!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Keiju! Innolla jään seuraamaan vielä sinun matkaasi, kohta sinäkin olet äiti, ihanaa <3

   Poista
 3. Erittäin hyvää jatkoa ja onnea tulevaan <3 Olen blogia seurannut hieman yli vuoden ja olen onnellinen teidän puolesta! Ihana kun uskalsit jakaa tarinasi ja vielä ihanempaa että tämä jakso elämästänne sai onnellisen lopun. Se tunne, kun pakahtuu rakkaudesta lastansa kohtaan, on uskomaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nämä äitiyden tuomat fiilikset on kyllä parasta mitä tiedän <3

   Poista
 4. Kaikkea hyvää teille jatkoon ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 jään odottelemaan teidän vauvauutisia ja pidän sulle muutenkin peukkuja että kaikki sujuisi nyt hyvin!

   Poista
 5. Hyvää jatkoa teille! <3

  Kerran aiemmin kommentoin täällä, kun meidän tarina on aikalailla saman tapainen kuin teillä.

  Toivottavasti meidän tarinalla olisi yhtä onnellinen loppu kuin teidän! :)


  -E & Papu 29+0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvää loppuraskautta sulle ja toivotaan että kaikki menee teilläkin loppuun asti onnellisesti! Nauti raskausajasta ja kasvavasta vatsasta, sitä tulee nimittäin ikävä ;)

   Poista
 6. Kiitos tästä blogista; se auttoi paljon heti keskenmenon jälkeen käsittelemään sitä tunnemyrskyä, joka sisällä velloi. Nyt myöhemmin se on luonut uskoa, että ehkä mekin saamme vielä onnistuneen raskauden ja oman pienen syliimme asti. Sitä odotellessa. :)

  Hyvää kevättä ja kaikkea hyvää perheesi elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista. Hienoa kuulla että blogista on ollut vertaistueksi! Toivottavasti saat pian kokea onnistuneen raskauden ja äitiyden onnen :)

   Poista
 7. Paljon onnea teidän koko perheelle prinsesta viellä<3 meillekkin tuli vihdoin ja viimein odottamamme onnellinen loppu maanantaina ja saimme täydellisen pojan kaiken kokemamme kahden keskenmenon aihettaneen pelon ja tuskan jälkeen. Olenkin joskus aikaisemmin kommenttia laittanut sinulle, blogistasi on ollut mukava lukea ettei ole ainut ja ajatukset ovat osuneet todella paljon samoihin kuin sinulla. Tsemppiä jatkoon ja onnellisia aikoja:) toivoo säännllinen lukijasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja onnea teille pienestä pojasta! Ihanaa että teillekkin suotiin onnistunut raskaus keskenmenojen jälkeen! Onnellista vauva-arkea teille! <3

   Poista
 8. Kiitokset täältäkin ja onnea jatkoon!

  L
  -Viikon ikäisen pojan äiti-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea sinnekkin pienestä pojasta! :)

   Poista
 9. Kiitos blogista ja kaikkea hyvää teille jatkossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 jään seurailemaan sun blogia ja toivon sydämeni pohjasta että teilläkin tämä toinen raskaus sujuisi onnellisesti!

   Poista