maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kevyemmin mielin

Yksityisellä lääkärillä käynnin jälkeen olo on 170euroa köyhempi, mutta mieli huolista kevyempi, edes hieman. Lääkäri oli mukava, ennenkaikkea asiantunteva, hän nimittäin työskentelee yksiyisellä lapsettomuusklinikalla.

Hän kävi läpi paperini poliklinikan kirjauksista, sekä labra-arvot ja voitteko kuvitella hän kuunteli minua! Ensimmäistä kertaa tuntui, että joku ymmärsi minua koko menneen vuoden aikana. Tuomio oli kaikenkaikkiaan tämä:

-Näyttää siltä, että kuukautiskiertoni on tasaantunut n. 35-40päivän mittaiseksi
-Ovulaatio tapahtuu myöhään, mutta se tapahtuu
-Labra-arvoni ovat täysin moitteettomat! Estradioliarvokin on matala, niinkuin kuuluukin olla alkukierrosta (korkea arvo sen sijaan olisi huolestuttava), joten polin lääkäri oli tulkinnut vastaukset tältä osin väärin!
-Minulle syksyllä määrätyt Primolut- keltarauhastabletit olivat virhe, ne estivät ovulaation silloin, ja sekoittivat kiertoani entisestään (kiitos nauistentautien poli!)
- Clomifen olisi minulle sopivin valmiste mikäli haluan yrittää aikaistaa ovulaatiotani ja näin lyhentää kiertoani
- Tämän lääkkeen aloittaminen kuitenkin vaatisi kontrolliultria, jotka pitäisi tämän lääkärin toimesta tehdä yksityisellä lapsettomuusklinikalla, mikä taas maksaa satoja euroja.
-Jos tämä hoito aloitettaisiin kunnallisella lapsettomuuspolilla, on heidän periaatteidensa mukaan mies tutkittava ennen sinne menoa yksityisesti mikä maksaa reippaat 100 euroa (siemennesteanalyysi).

Minulla on kuitenkin hänen mielestään pitkästä kierrostani huolimatta hyvä mahdollisuus tulla raskaaksi, toisin kuin aiempi lääkärini on väittänyt (sanoi, että se on ihme jos raskaudun ilman hoitoja). Kohdun limakalvo näytti hyvältä (vastasi tilannetta omassa alle neljänkymmenen päivän mittaisessa kierrossani) ja munasarjoissa ei näkynyt mitään poikkeavaa, hyvin kypsyi munarakkuloita molemmin puolin. Hänen mielestään tähän mennessä saavuttamani painon nostaminen on riittävä, eikä siitä voida enää syyttää lapsettomuutta (toisin kuin edellinen lääkärini väitti) ja koska labra-arvot ovat todella hyvät, ei niistäkään selitystä löydy.

Nyt on vain pohdittava jatkammeko yritystä näin, vai taivuttelenko miehen siemennäytetestiin vai maksammeko useita satoja clomihoidostani yksityisellä klinikalla. Nyt kysyisin teiltä rakkaat lukijat, etenki jotka clomifeniä ovat syöneet missä clomit teille on määrätty ja kuinka seurantaultrat on toteutettu?

kuva: weheartit.com

5 kommenttia:

 1. Väestöliitossa, kerran kuussa ultraus ennen iseminaatiota. Muistaakseni n kierron 10 päivä..

  VastaaPoista
 2. Mulla clomit määrättiin yksityisellä, ja kävin ultrassa yksityisellä joskus kp 10-13 paikkeilla, eli ennen ovulaatiota. Mulla munarakkuloita, isoja folleja tuli liikaa ja tuli yrityskielto ettei tuu kolmosia. Mutta clomifenit tasottivat kierron pituutta hyvin siihen 28 päivää. :)

  VastaaPoista
 3. Tuossa taas näkeee mikä on kunnallisen ja yksityisen ero! Pistää oikein vihaksi tuollainen. Toivottavasti teillä alkaisi pian asiat selviämään ja pääsisit pian nauttimaan odotusajasta ja pienestä kääröstä :-)

  Sini

  Unohdinsen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Clomit julkisella, seuranta kp 10-13 muistaakseni (?) Hyvä vaste oli, mut endo villiinty eikä lasta tullu.

  VastaaPoista
 5. Mulle määrätty julkiselta Femar (sama ajatus kuin clomeissa). Tuttavalla yksityiseltä clomit, yksi seurantaultra per kierto riittää. Juuri niin, että toteutetaan kp 10-13 kuten edelliset kommentoijat kertoivat.

  Eli eihän se yhdessä kierrossa niin kalliiksi tulisi? Clomifen kertyy elimistöön eli sen kohdalla ilmeisesti yleisesti (ei aina) ultrataan joka kierrossa, toisin kuin Femarin kanssa, joka ei kerry elimistöön ja jos esim. kahden kierron ultrat näyttävät sopivaa vastetta, voi lääkitystä jatkaa ilman seurantaultria. Näin olen ainakin itse saanut tehdä :)

  VastaaPoista