perjantai 23. toukokuuta 2014

Syy lapsettomuuteen?

Tämän kierron alussahan kävin laboratorikokeissa, joissa minulta mittailtiin jos jonkinmoisia hormoniarvoja, sekä aivan perus veriarvot. Kun polilta ei mitään ruvennut vastauksista kuulumaan, soittelin sinne itse. Hoitaja ei ottanut arvoihin mitään kantaa (ei niistä kuulemma juuri mitään ymmärtänyt), sanoi kuitenkin lääkärin ne katsovan ehkö jopa samana päivänä, pyysin arvot myös kirjallisena kotiin.

Lääkärin kirjaukset asiasta sain postissa eilen. Muuten arvot näyttivät hänen mukaansa normaaleilta, mutta estradioli eli estrogeenitaso oli todella alhainen, arvoltaan menopaussi-ikäisten naisten luokkaa. Tässä ilmeisesti piilee syy hedelmättömyyteeni, epäsäännölliseen kiertoon ja siihen ettei uusi raskaus ole alkanut. Soitin polille, mutta vielä en ole saanut vastausta mitä asialle tehdään vai tehdäänkö mitään. Lääkäri kuitenkin sanoi, että oletettavasti munarakkulan kypsymisessä on häiriötä, ovulaatio ei tapahdu normaalisti ja minun on tästä syystä vaikea, jopa mahdotonta tulla raskaaksi. Aika yksityiselle lääkärille on jo varattuna ensi viikolle. Onko kenelläkään kokemusta vastaavasta? Polilla lääkäri oli vain sitä mieltä, että painoa pitäisi saada lisää, kai jokin muukin hoitokeino täytyy olla?

weheartit.com


6 kommenttia:

 1. Sinulla ei siiis ilmeisesti ultrauksessa ole munasarjoissa näkynyt mitään ongelmia? Nyt en ihan tämän pelkän estrogeenitason tason alhaisuuden perusteella osaa sanoa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä naistentautien polin lääkäri ole munasarjoissa mitään nähnyt, mutta kieltämättä usko hänen ammattitaitoonsa hiemän horjuu kun ei "osaa" ottaa kantaa näihin labra-arvoihinkaan..

   Poista
 2. Menetkö yksityiselle juurikin tätä hormoniasiaa hoitamaan? Kyllähän siellä varmasti osataan paremmin auttaa, määrätään joku kuuri tms. Kuulostaa tyhmältä, jos ei mitään tehtäisi! Määrätäänhän niitä lääkkeitä paljon heppoisimminkin perustein. Tuntuu niin helpolta ajatukselta saada painoa lisää :D kun täällä taistellaan ettei sitä tulis enempää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siksi varasin ajan yksityiselle lääkärillä, jos saisi lääkityksen/kuurin jolla ongelma korjaantuisi? Jos olisin huomattavan alipainoinen niin ymmärtäisin painon nostamisen mutta nyt alan olemaan täysin normaalipainoinen joten ei tässä nyt enempää viitsisi itseään lihottaakkaan.

   Poista
 3. Onko sinulta tutkittu muita hormoneja kuin selvästi aiheeseen liittyviä? Minulle sisätautilääkäri ehdotti mm. kortisolin takistamista, koska ongelmat "voisi selittyä" hormonaalisella epätasapainolla, jos esim. kortisolia erittyy yläkanttiin se haittaisi muita.

  Mulle tuli myös, ohjeita että alkuun painoa lisää 5 kg. Mutta omalääkäri viittasi sille kintaalla. Sanoi, että kannattaa kokeilla eikä siitä ole haittaa, mutta tuskin se asiaa ratkaisee. Mulla oli FSH ylärajalla. Kun vähensin urheilua ja muutenkin rauhoitin elämää (karsin hermojen kiristystä) se laski kontrolliin mennessä (1/2 vuoden päästä) 8.7:n. Siis vaan itse kuvittelin, että kun liikunta kerran vaikuttaa estrogeenitasoihin, että se olisi ollut joku selitys...

  VastaaPoista
 4. Juu nythän selvisi, että nuo arvot omalla kohdallani ovat aivan virheettömän, lääkäri oli ne väärin tulkinnut. Eikä myöskään painoa tarvitse enää nostaa kun alan olla aivan normaalipainoinen painoindeksissä.. aina niitä syitä haetaan omasta itsestä mutta kyllä nyt syy on varmasti omalla kohdallani tässä pitkässä kierrossa. Mutta mulla tutkittiin kyllä siis kaikki hormoniarvot ja ihan kaikki oli normaalit :)

  VastaaPoista