maanantai 14. heinäkuuta 2014

Plussakierto pähkinänkuoressa

Olen kovasti miettinyt millainen loppujen lopuksi oli tämä kesäinen kierto, josta plussa raskaustestiin viimein ilmestyi. Ei se ainakaan oppikirjan mukaan mennyt:

-Kierto oli ennätyspitkä, ovulaatio tapahtui vasta kp 37 (minullahan oli ollut muutama alle 40 päivän kierto tätä ennen).
-Gelee Royale ja muut vitamiinit olivat niin sanotusti unohtuneet käytöstä, foolihappo oli ainoa mitä muistin syödä.
-Greippimehut ja muut poppaskonstit oli unohdettu ruokavaliosta.
-Nautin pitkästä aikaa alkoholia muutamina päivinä, terassikausi kun oli käynnissä.
-Poltin myös muutaman tupakan sillon tällöin, vaikka olin vannonut lopettavani.
-En ollut käynyt vyöhyketerapiassa muutamaan kuukauteen, olin ollut laiska varaamaan aikaa.
-Stressiä oli vähemmän, johtuen kesälomasta.
-Olin käynyt yksityisellä lapsettomuuslääkärillä puhumassa mieltä vaivanneista asioista ja stressi tästäkin oli paljon pienempi kuin aiemmin.
-Päätin pitää taukoa lapsettomuudesta ja nauttia kesästä.
-Nukuin paljon ja urheilin vähän, nautin siitä kun ei tarvinnut tehdä mitään.
-Vietimme paljon yhteistä aikaa miehen kanssa.

Vaikka elämäntavat eivät näin "taukokierrosta" ja kesästä johtuen olleet raskautumiselle suotuisimmat ihme tapahtui. En tiedä vaikuttiko raskautumiseeni stressittömyys, lomailu ja rennosti ottaminen vai silkka hyvä tuuri. Edes ennätyspitkä kierto ja myöhäinen ovulaatio ei vaikeuttanut raskautumista, kuten olin pelännyt. Koitan kuitenkin kynsin hampain pitää kiinni stressittömyydestä myös nyt, kun tilanne on vielä epävarma. Päivät matelevat ja välillä nousee esiin huoli, onko tuolla edes ketään hengissä..

kuva: weheartit.com

7 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoista, miten loppujen lopuksi pienistä jutuista se tärppi voi olla kiinni. Mutta väkisin ei voi rentoutua iekä komentaa ketään ottamaan iisisti, se tulee sisäisesti kun aika on kypsä. Onnea loppuodotukseen, toivon niin että nyt on kaikki hyvin ihan maaliin asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, enkä siis mene vannomaan onko tällä rentoutumisella ollut asian kanssa mitään tekemistä, ehkä kaikki on vain tuurista ja monesta muustakin asiasta kiinni. Toivotaan, toivotaan :)

   Poista
 2. Toivotaan että aika kuluu nopeasti ja siellä on kaikki hyvin! Niinhän sitä sanotaan ettei pitäisi stressata ja silloin se tärppää, kai siinä on jotain perääkin. En koe olevani mikään himostressaaja, mutta kyllä ainakin toinen (toisesta en kyllä muista..) raskauteni sai alkunsa silloin kun olin lomalla, join aika reippahasti ja sauhuttelinkin vähän, nauroin paljon ja harrastin vain kevyttä liikuntaa. Harmi vaan kun ei se ilo mulla kauaa jatkunut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan tästä plussasta huolimatta rupea hokemaan kenellekkään "älä stressaa niin tärppää", ei se todellakaan sitä takaa, tuurilla ja monella tekijällä on osansa siinä, näin nyt vaan itsellä sattui käymään. Toivotaan, että sinäkin saisit pian uuden plussan ja onnistuneen raskauden!

   Poista
  2. En kyllä itsekään vielä sen perusteella alkaisi muita neuvomaan, tosin ei mulla muutenkaan ole varaa muita neuvoa.. Sattumaa ja hyvää tuuria kai se vaan on, onneks sitäkin vielä maailmasta löytyy :)

   Poista
 3. Mä pitelen teille peukkuja! Toivotaan että sielä on joku ihanuus hengissä ja että kaikki menee hyvin! <3

  VastaaPoista