maanantai 27. tammikuuta 2014

Kroppani mysteerit

Sanotaan, että ovulaatio tapahtuu vuorotellen toisessa, sitten taas toisessa munasarjassa. Itse olen tuntenut kierron (huom jokaisen kierron) puolivälissä nippailua, kipua ja viiltelyä vain vasemassa munasarjassani. Olen miettinyt innostuuko kysta oireilemaan aina jotenkin ovulaatioaikaan, vai voiko olla etten ovuloi oikealta puolelta ollenkaa, tai ainakaan niin että tuntisin sitä erityisemmin.

Toinen ihmetystä herättävä asia on nämä kuukautiskiertoni oireet ja oireettomuudet. Viime kierrossa valittelin rintojeni arkuutta, jopa kipeitä nännejä. Tämä oirehan kesti noin kaksiviikkoa, päättyen juuri ennen kuukautisten alkua. Eli luultavasti tämä oli jokin hormonien aiheuttama tilapäinen oire ovulaatiosta kierron loppuun. Tässä kierrossa nännit ovat kuitenkin tutut omat itsensä, eivät arat tai kipeät, eivät edes herkät. Samoin viime kierron turvotusta ei ole näkynyt.

Mitetin myös kuinka luottaisin siihen kp13 saamaani ovulaatiotestiplussaan.. Testi kun on siitä lähtien näyttänyt mielestäni positiivista, välillä ehkä asteen haaleampaa viivaa, mutta kuitenkin.

Loppujen lopuksi taidan päästä itse helpommalla kun en tämän enempää pohdi kroppaani, sen toimintaa ja mysteereitä. Yritän ottaa rennosti, toivoen vain, että vaikka en lähiaikoina raskautuisikaan, saisin edes kiertoni tasaiseksi. Olisi mahtavaa kertoa polilla maaliskuussa, että kierto on tasaantunut itsellään, ovulaatio tapahtuu niinkuin pitääkin ja pientä nipistelyä lukuunottamatta kysta ja alavatsa on kivuton.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti