sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Niukat kuukautiset

Minulla on ongelma, tai en edes tiedä onko se ongelma vai teenkö siitä sellaisen. Nimittäin niukat kuukautiset. Todella niukat, oikeesti. Ne nimittäin kestävät noin 24 tuntia ja loppuvat, yhtäkkiä kuin alkavatkin. Yhteensä kuukautisten aikana kuluu noin 3 pikkuhousun suojaa, huom. ei edes mitään kunnon kuukautissidettä vain sellaisia pieniä ohuita suojia.

Silloin kun söin e-pillereitä kuukautiset kestivät muistaakseni 3-5 päivää, käytin tamponeita ja siteitä, vuoto oli normaalinrunsasta. Luomukierroissa en kokenut kuukautisissa kovinkaan paljoa eroa aikaan jolloin söin pillereitä, vuoto vain tuli harvemmin kun kierrot olivat pitkiä. Keskenmenovuoto oli tietenkin todella runsasta, ja sen jälkeen kärsin epäsäännöllisestä kuukautiskierrosta, välivuodoista ja tiputtelusta, milloin mistäkin.

Kun aloitin keltarauhashormonin syömisen, sen aiheuttamat kuukautiset olivat niukat ja kestivät suunnilleen päivän kuten nytkin, mutta silloin luulin sen johtuvan hormoneista. Nyt tämä luomukiertoni, ilman mitään pillereitä tai apukeinoja teki saman tempun. vuoto alkoi eilen aamulla ja loppui tänä aamuna. Siinä se. Nyt mietityttää mistä tämä johtuu, ja voiko se olla vakavaa. Voiko se olla syy siihen miksi en raskaudu? Jos kohdun limakalvo ei paksuunnu tarpeeksi ja siksi se pois vuotaessaan ei aiheuta tämän suurempia kuukautisia. Jos keltarauhashormonia ei erity kunnolla? Entäs sitten endometrioosi, siihenhän kuuluu niukat kuukautiset? Mielessä kävi myös naurettava ajatus, että jospa nämä olivatkin valekuukautiset, jospa olenkin raskaana (joo niin varmaan...).

Mikäli seuraavissakin kierroissa kärsin samasta ongelmasta, aion ottaa asian puheeksi naistentautien polilla maaliskuussa kun seuraava kontrollikäynti on. Voiko tämä olla muka normaalia?

kuva: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti