perjantai 7. maaliskuuta 2014

Järkytys, helpotus vai uusi alku

Tänään astelin ulos keskussairaalan naistentautien polilta kourassani lähete lapsettomuuspolille. Minua hoitanut lääkäri oli sitä mieltä, että hoidon on jatkuttava nyt siellä. Kutsu lapsettomuuspolille tulee postissa ja aika on luultavimmin muutaman kuukauden päähän. Olo oli aluksi järkyttynyt, minäkö olen nyt lapsettomuuspolin asiakas?! Enpä olisi uskonut liki kaksi vuotta sitten, ehkäisyn pois jäätyä, että nyt oltaisiin tässä pisteessä.

Toisaalta olo on helpottonut. Minut otettiin vakavasti, lääkärinkin mielestä on outoa, että raskautta ei kuulu ja että kierto ei palaudu normaaliksi. Helpottaa tietää, että pääsen tilanteeseeni erikoistuneiden lääkäreiden juttusille. Asiani etenee ja hoidot jatkuvat uudella polilla. Verikokeisiin menen jo ensi kierrossa.

Ajatukset ovat vielä sekaisin, itku on herkässä ja kaikkea tätä on vaikea uskoa. Onneksi en ole yksin. Mies muistuttaa jatkuvasti, että yhdessä selvitään eteenpäin.

kuva: weheartit.fi

11 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oho ihan totta!? No tsemppiä sullekkin sinne sitten kun ajan saat. Toivottavasti osaavat auttaa meitä molempia. :)

   Poista
 2. Se on varmasti noita kaikkia otsikossa mainitsemiasi asioita. Järkytys aluksi, että tässäkö me nyt ollaan? Mutta ehdottomasti uusi alku ja helpotus kun asiat alkaa selvitä! Hurjasti tsemppiä ja vielä on mahdollisuus plussaan ennen käyntiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, eikä tässä auta kun hyväksyä tosiasia ja ehkä ihan vähän toivoa, että se plussa kuitenkin tulisi ennen sitä ;) Kiitos tsempeistä! <3

   Poista
 3. Juurikin noin kuin Lila kirjoitti! Mutta tosiaan, loppujen lopuksi se on oikeasti hyvä juttu. Pääsee sinne oikean alan ammattilaisten hoitoon ja tulee ihan erilainen luottamussuhde (toivottavasti). :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vaikka kovasti se jännittää, ja myös tietysti harmittaa, että odottaminen jatkuu. Epäilivät että aika menee useamman kuukauden päähän. Mutta niinkun kaikki mulle hokevat sanon nyt itsekkin "olen vielä nuori, kyllä sitä aikaa on!".. Kiitti tsempeistä, niitä tarvitaan aina! :)

   Poista
 4. Kova paikka se on, kun raskaus ei alakaan heti, niinkuin ehkäisyn lopettaessa ajatteli. Sitten sanotaan, että keskenmenon jälkeen tulee helposti raskaaksi. Vaan kun sekään ei onnistu. On tosi kova paikka myöntää itselleen, että pitää hakeutua hoitoon, tuntuu että on epäonnistunut tässä maailman luonnollisimmassa asiassa. Onneksi tosiaan se helpottaa, että apua saa ja yleensä nämä asiat kääntyy parhain päin! Tsemppiä matkaan! Ps. Kiitos kivasta lahjasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tätä kerrottu biologian tunneilla! Kerrottiin vaan että kun mies ja nainen harrastaa seksiä niin siitä tulee lapsi, vaan entäs sitten kun ei tulekkaan? Ja toi epäonnistumisen tunne tässä eniten juuri kalvaa, mikä mussa on vikana ja miks just mussa on vikaa ja miksi sitten kerran tulin raskaaksi mutta en saa toista mahdollisuutta!? Mutta kai tää asia on hyväksyttävä ja pidettävä sitä toivoa yllä viimesillä voimilla ja toimia itse parhaimmalla mahdollisella tavalla asian eteen. Kiitos sulle tsempeistä ja kommentista! Ja toivottavasti lahja oli mieleinen :)

   Poista
  2. Niinpä. On tosi vaikea ymmärtää, miks oma elimistö ei toimi niinkuin muiden, miks ei se oikeasti voi olla niin helppoa kuin jossain elokuvissa. Mut sen verran kiitän aina itseäni, kun välillä ajattelen, että "sitten kun se lapsi on" tai "tuommoisen ostan meidän lapselle". Eli on tärkeää, että toivoa on, koska sitten jos sen menettää, niin on aika huonosti asiat :(

   Poista
 5. On ihana, että sinulla on mies tukena..kaikki miehet ei pysty valitettavasti siihen.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuokaan aina jaksa ymmärtää. Kuitenkin vaikeimpina hetkinä löytää ne oikeat sanat.

   Poista