torstai 20. maaliskuuta 2014

Neuvoton

Oloni on neuvoton, eilen tapahtui jotain mitä en olisi odottanut tapahtuvan, ei nyt, ei tässä suhteessa. Riidan keskellä mies ilmoitti, ettei halua enää jatkaa yrittämistä, ettei halua lasta. Ei nyt eikä ehkä koskaan. Keskenmeno, sen jälkeinen aika, tämä pitkä yritysaika, polikäynnit, tutkimukset ovat olleet liikaa. Hän kokee traumatisoituneensa, pelkäävänsä uutta raskautta liikaa. Ehkä lähete lapsettomuuspolille oli viimeinen niitti, kuka tietää. Hän sanoo olleensä tätä mieltä jo jonkin aikaa, kerännyt vain rohkeutta ja sanoja miten kertoa se minulle. Kuulemma oikeaa aikaa ei ole tullut. Mikä voisi muka olla oikea aika sanoa keskenmenon kokeneelle naiselle, ettei hän saa toista mahdollisuutta tulla äidiksi.

Olo on huijattu ja nöyryytetty. Kaikki se tuska turhaan, kaikke ne polikäynnit ja tutkimukset turhaan. Olen oikeastaan pysynyt hengissä vain niiden sanojen avulla mitä mies on sanonut, millä se on valanut muhun toivoa. "Kyllä me se oma pieni vielä saadaan!" "Olen valmis menevään vaikka sadalle lääkärille kunnes joku osaa meitä auttaa" "Yhdessä selvitään tästä!". Mihin uskoa enää, mistä valaa enää toivoa.

Juuri nyt pelkään eniten, että olen raskautunut tästä kierrosta. Kuinka pystyn tehdä testin ensi viikolla jos tiedän, että mieheni toivoo sen olevan negatiivinen?


19 kommenttia:

 1. Voi ei, mitä tähän voisi sanoa, voimia <3 On nämä asiat miehillekkin vaikeita, vaikka he monesti puhuvat huonommin tunteistaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voimia tarvitaan! Tiedän että keskenmeno oli helvetin kova paikka hänelle, niinkuin itsellenikin. Kuitenkin kaikesta huolimatta hän oli aina se joka ei ollut valmis luovuttamaan, joka repi mut ylös ja sanoi että me pystytään tähän. Nyt kaikki on kääntynyt päälaelleen.

   Poista
 2. Voi hyvätavaton, koita jaksaa <3 Voimia ja tsemppiä! Tilanne on ihan painajaismainen.. toivottavasti asiat selviää parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä tosiaan tarvitaan. Katsotaan nyt miten tilanne etenee. Oon edelleen jotenkin shokissa ja lukossa, eikä olla pystytty puhumaan kunnolla.

   Poista
 3. Tietämättä tämän enempää tilanteesta esim. tavasta, jolla hän on asian ilmaissut, niin vaikea tietenkään on sanoa juuri mitään. MUTTA lohduttaisin, että mies on sanonut sen riidan keskellä. Aika usein tulee sanottua asioita, joita ei ehkä kuitenkaan tarkoita.

  Meillä mies pelkäsi uutta raskautta kahden epäonnistumisen jälkeen myös todella paljon. Tais hän jossain vaiheessa sanoa jotain, että kohta loppuu tää yrittäminen tms. Mutta tiesin, että hän halusi lasta vähintäänkin yhtä paljon kuin minä. Häntä vaan pelotti ettei uutta mahdollisuutta koskaan tulisi.

  Kuten sanoin, niin en tiedä taustojanne sen enempää eikä tarkoitus ole vähätellä sanomalla, että en usko miehesi toivovan negatiivista. Uskon, että hän olisi peloissaan, mutta ilahtuisi silti. Toki sinä tunnet miehesi. Toivottavasti pelkosi kuitenkin on aiheetonta. Siis miehesi reaktion kannalta. Toivon, että olisit raskaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän että hän on tosissaan, ei riidassa ollut kyse siitä että olisi halunnut loukata. Se tuli vaikeasti, ponnistellen ja näin miten pahalta hänestä tuntui sanoa se ääneen "en halua lasta enää". Ja tosiaan kertoi miten ei ole pystynyt sitä aiemmin sanomaan, koska on tiennyt miten paljon se minua satuttaisi. Kysyi myös heti, haluanko että hän lähtee, että ymmärtää kyllä jos en halua jatkaa suhdetta enää kun tulevaisuuden toiveet eivät sittenkään kohtaa. Joten, en usko että tässä oli kyse suutuspäissään sanotusta loukkauksesta..

   Poista
  2. Ok, siinä tapauksessa ymmärrän huolesi.
   En tiedä mitä sanoa enää.

   Poista
 4. Voi ei, en osaa muuta sanoa kun voimia! <3

  VastaaPoista
 5. Sanattomaksi vetää mutta voimia!! ja toivotaan että asiat kääntyvät vielä parhainpäin!

  VastaaPoista
 6. Todella paljon voimia sinne <3 Sinä ja miehesi elätte nyt ihan käsittämättömän vaikeaa aikaa...niin epäreilua tuollainen! Lähetän paljon voimahaleja luoksesi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, voimia tarvitaan aina! Toivotaan että tästäkin selvitään.

   Poista
 7. Olin sanomassa samaa kuin Rosuliina, mutta ei sittenkään. Todella ikävä juttu :( voimia ja tsemppiä! Toivotaan kuitenkin, että olisit raskaana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan mitä testi ensiviikolla näyttää. Tilanne on kyllä uskomattoman sekava. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 8. Ai hirveä :( Niin surettaa puolestasi! Ja suututtaa miehesi takia - kun on kerta aiemmin noita kannustavia sanoja sanonut, miten voikaan ääni kellossa muuttua noin täysin. Ei sillä, etteikö lapsettomuus miehellekin voisi olla raskasta ja stressikäyrä sen suhteen tulla joskus tappiinsa, mutta kuitenkin.

  Paljon voimia sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuttumus on täällä jo muuttanut muotoaan, täytyy vaan yrittää ymmärtää ja miettiä mikä auttaisi, aika, puhuminen jne. Kiitos, voimia tarvitaan!

   Poista
 9. Koittakaahan jaksaa, molemmat. Ei ole helppoa varmasti kummallekaan. Rakkaus toisaalta on kummallinen voima, joskus se kantaa sellaistenkin asioiden yli joiden yli ei uksoisi minkään kantavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jotenkin tämä kaikki sai ajattelemaan, ja tajusin tehneeni väärin monessa asiassa itsekkin. Tuntuu toisaalta, että tämä kaikki on myös lähentänyt meitä. Kiitos kommentista! :)

   Poista