perjantai 20. joulukuuta 2013

Raskaaksi tulemisen helppous ja vaikeus

Monet ihmisethän eivät ole edes tulleet ajatelleeksi, että raskaaksi tuleminen voi olla vaikeaa, jopa mahdotonta. Minä esimerkiksi ajattelin joskus näin. Söin pillereitä ja raskaaksi tuleminen oli yksi suurimmista peloistani. Jos unohdin yhdenkin pillerin välistä olin jo kauhuissani juoksemassa raskaustestiä ostamaan.

No, kun me sitten vihdoin päätimme, että pillerit saavat jäädä ja vauva saisi tulla, jouduin kohtaamaan karun todellisuuden. Raskautta ei kuulunut, ei sitten millään. Pääsin sisään blogimaailmaan kun aloin kirjoittaa ensimmäistä blogiani yritysaikana ja löysin netistä lukuisia ihmisiä, jotka yrittävät tulla raskaaksi siinä onnistumatta. Meille onnistuminen koitti kymmenen kuukauden jälkeen yrityksen aloittamisesta, vaikka raskaus ei jatkunutkaan olen tyytyväinen siihen, että tulin raskaaksi, ihan noin vain.

Yksi ystäväni on raskautunut "vahingossa" endometrioosidiagnoosistaan huolimatta, ja eräs toinen kahdesti pillereiden läpi. Tuttuvani raskautui vaikka hänellä piti olla "varmat päivät". Siskoni raskautui heti ehkäisyn pois jäätyä ja äitini on saanut lapsensa käyttäessään kierukkaa ja e-pillereitä. Näiden tarinoiden vuoksi, ehkä itsekkin luulin raskautumisen olevan helppoa, jopa liian helppoa. Karu totuus on kuitenkin se, että helppoa se onkin, mutta ei kaikille. Miksei se ole helppoa minulle? En tiedä.

Tähän loppuun on vielä pakko sanoa, että hieman kirpaisi yksi päivä kun katsottiin se dokumenttielokuva Teemu Selänteestä. Heillä oli ennestään kolme poikaa, mutta halusivat vielä tytön. No lukivat jostain, että tyttösiittiöt elävät pidempään, joten jos yhdynnän ajoittaa hetkeen ennen ovulaatiota on todennäköisempää saada tyttö. Ja näin he tekivät ja arvatkaa mitä? Ne piruvielä onnistuivat saamaan tytön. Tuosta vaan!

kuva: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti