perjantai 22. marraskuuta 2013

Miehet ja vauvakuume

Kaveripiirini koostuu pääosin nuorista miehistä. No, kun näiden miesten kanssa olen kasvanut niin vuosien varrella yhdelläkään ei ole ollut vauvakuume, päinvastoin. Jokaisen tuntemani miehen pahin painajainen on panna nainen paksuksi, ja joskus kun näin on tapahtunut homma on hoidettu, eli maksettu puolet poliklinikkamaksusta abortin jälkeen. Myös edellisessä suhteessani yritin tivata mitä mies tekisi ja mitä mieltä olisi jos ilmoittaisin haluavani lapsen, mitään erityisen tarkkaa tai ainakaan positiivissävyistä vastausta en sillon saanut. Se olisi ollut enemmän harmittava vahinko kuin iloinen yllätys. No onneksi tyydyin aikanaan siihen vastaukseen.

Kun nykyisen kumppanini kanssa suhde vakiintui jäi ehkäisy äkkiä pois, miehen aloitteesta. Päätimme että lapsi olisi hurja mutta silti mahdottoman iloinen elämänmuutos. Mies vei perheenperustamispuheillaan minulta jalat alta ja imaisi minut mukaan vauvakuumeiluun. Keskenmenon jälkeen luulin, että ilo ja into perheenperustamiseen laantuisi ja vauvakuume miehen osalta hiipuisi. Kokemushan oli rankka, hän menetti omien sanojensa mukaan lapsensa ja niinhän siinä todella tapahtui. Hän jopa ehdotti ehkäisyn käyttöönottoa, no sitä ei koskaan tapahtunut. Mutta perheen perustamisesta ei enää puhuttu ääneen, ei ennen eilisiltaa.

Miehen passiivisuus vauvakuumeilussa sai todella eilen uuden käänteen. Hän sanoi seksin jälkeen, että eikös nyt ole todennäköisin aika ovulaatiolle. Olin yllättynyt, hän oli perillä kierrostani ja mitä siinä saattaa tapahtua. Hän alkoi hymyssä suin pohtia, olikohan mahtanut juuri saada uutta elämää aikaan. Minä puolestani toppuuttelin, sanoin että ovulaatio ei ole varmaa ja raskaaksi tuleminen ei ole helppoa, että on turha innostua. Tähän pessimistiseen kommenttiini sain kuitenkin parhaan mahdollisen vastauksen kumppaniltani "Mitä sitten? Olen jo kerran onnistunut saamaan sut raskaaksi, niin kyllä se voi tapahtua uudelleen!".

Täällä odotellaan nyt yhdessä kierron loppuvaihetta, kahta tai yhtä viivaa, mutta jokatapauksessa pitkästä aikaa on ihana huomata, että raskautuminen ei ole vain minun projektini, me ollaan tässä oikeesti yhdessä, edelleen kaiken jälkeen.

kuva: weheartit.com

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, noin sen pitääkin mennä <3 yhdessä toivotaan ja yhdessä kestetään vastoinkäymiset. Kovasti toivon teille plussaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Jotenkin jo pelkäsin että mies olis "luovuttanut" mutta onneksi näin. Kaikkee hyvää myös teidän päiviin! <3

    VastaaPoista