tiistai 12. marraskuuta 2013

Vaihdekuukaudet

Puhuin tänään naistentautien poliklinikan lääkärin kanssa puhelimessa. Aiemmin ongelmanani keskenmenon jälkeen olivat epäsäännölliset ja pitkät kierrot, sekä epämääräiset välivuodot ja kivut. Syyskuussa niistä tarpeeksi kärsittyäni lääkäri totesi että keskenmeno, tai ehkäpä vasta sen "hoitoon" käyetty kohdun lääkkeellinen tyhjennys johti siihen että kuukautiskierto ja koko hormoonitoiminta meni suoraan sanottuna päin persettä. No keltarauhahormoni, primolut nor kiertopäivästä 16 kymmenen päivää eteenpäin tasoitti kierron noin kolmeenkymmeneen päivään. Noh... tässäkin eteen nyt kahden kierron jälkeen tuli ongelma. Nimittäin nämä kahdet Primolutin avulla tulleet kuukautiset ovat olleet kaikkea muuta kuin kuukautiseni yleensä. Ei ole tietoakaan kuukautiskivuista, ja mikä hulluinta vuoto kestää noin vuorokauden ja sen aikana riittää yksi pikkuhousunsuoja. Eli, eipä tämäkään normaalilta kuulosta.

Lääkäri oli sitä mieltä että aihetta kontrolliin on. Hän muotoili asian niin että kohdussa ei ole sen enempää vuodettavaa. Eli toisin sanoen kohdun limakalvo ei ole kovinkaan kummoinen. Mikä tarkoittaa sitä että raskautuminen on kaikkea muuta kuin helppoa. Mitä luultavammin keltarauhashormonin lisäksi tarvitsen estrogenia. Jep, samaa tavaraa mitä keski-ikäiset työkaverini kertovat napsivansa vaihdevuosivaivoihinsa. Minä 24-vuotias nainen syön siis mitä luultavimmin pian kahta hormonia purkista, mitä tämä perkeleen kroppa jostain syystä kieltäytyy tuottamasta.

Lisäksi vasemmasta munasarjasta löytynyt kysta on kipuillut. Kaikki tuntuu olevan solmussa jatkuvasti tässä vauvanteko projektissa. Se raukka kuka erehtyy kysymään minulta "millos meinaatte perheenlisäystä hankkia" saa luultavimmin kuulla kunniansa. Toivotaan, että tältä varmasti kaikille kiusalliselta tilanteelta vältytään, nimittäin itseni tuntien silloin en osaa pitää suutani kiinni. EI TÄMÄ OLE JUMALAUTA MEINAAMISESTA KIINNI!

kuva: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti