perjantai 29. marraskuuta 2013

Oireista ja oireettomuudesta

Eikös me vauvanyrittäjät olla mestareita oireiden kyttäämisessä? Itse ainakin koko ajan kuulostelen ja pohdin jokaista vatsan nippasua. Mietin mistä palelu millonkin johtuu, olenko tänään väsyneempi kun viimeviikolla?

Onko niitä oireita sitten oikeasti, ainakaan niitä mitkä voisivat johtua alkaneesta raskaudesta? En tiedä. Yritän muistella oireita ennen plussaani viime keväänä. Ei niitä oikeastaan ollut, ainoana oli vatsan turvotus iltaisin, siitä innostuneenahan menin sillon testinkin tekemään, kierto kun oli epäsäännöllinen. No nyt vatsa pömpöttää jälleen, tosin niin on ollut jokaisessa kierrossa, jossa keltarauhashormoni on ollut käytössä. Muita oireita ei muistaakseni silloin ennen plussaa ollut. Ei palelua, ei väsymystä.. pahoinvointikin alkoi vasta raskausviikolla 7.

Raskausaikana ehdin kyllä muihinkin raskausoireisiin tutustua. Vatsa oli vuorotellen vilkkaalla ja ummella. Nälkä ja pahoinvointi vaihtelivat myös jatkuvasti, meilitekoja oli laidasta laitaa (päällimmäisenä mieleen muistuu suklaamurot, mandariinit ja salmiakkikarkit). Vatsan turvotus vaan lisääntyi mitä pidemmälle raskaus eteni ja erilaiset vihlaisut ja jomotukset tuntuivat välillä, valkovuotokin oli runsasta.

Koska oireet kuitenkin tulivat vasta raskauden edetessä, en usko myöskään nyt tietäväni olenko raskaana vai en. Siksi oireiden kyttäily on turhaa ja kaikki mikä voisi olla alkuraskaudesta johtuvaa voi olla todenäköisemmin myös keltarauhashormonin aiheuttamaa. Nyt on siis elettävä viikko jännityksessä kunnes kierto on jälleen lopuillaan.

kuva: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti