torstai 21. marraskuuta 2013

Rooleissa

Äitiyshän on rooli. Myös ihminen, joka ei ole ollut raskaana tai synnyttänyt voi olla äiti. Adoptioiden, sijaisvanhemmuuksien yms. kautta ihminen voi saada äidin roolin. Luultavasti tämä rooli on, jossain jokaisen naisen dna:ssa. Tulisiko minusta hyvä äiti? Ainakaan rakkautta ei puuttuisi. Minä rakastin omaa pikkuistani silloin kun se kasvoi vatsassani. Silittelin vatsaani, hymyilin ja rakastin. Olin jo omaksunut osan äityiden roolista, saanut kokea äidillistä rakkautta tulevaan lapseeni, on ollut kova työ luopua siitä roolista.

Tänään sain kuitenkin olla lasten seurassa, tädin roolissa tosin. Seitsemän vanhan ja puolivuotiaan kanssa touhua riitti. Mutta kyllä lapsen hymy, elämänilo ja innostus saa hymyilemään. Saa todella jopa minut onnelliseksi, tämän epätoivon ja kyynisyyden keskellä. Jollainlailla se ehkä valaa toivoa, siitä että ehkä jonain päivänä saan elää äidin roolissa. Ja jos niin käy, olen siitä roolistani ylpeä ja ennen kaikkea kiitollinen.

Tällä hetkellä keskityn rooliini avovaimona, ystävänä, siskona ja kahden ihanan tytön tätinä. Sen on tällä hetkellä riitettävä. Ja kyllähän nämäkin roolit ovat tärkeitä ja rakkautta täynnä.


kuva: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti